versió original
Treasure Island, de Connor Willumsen02 Mar 2015
Treasure Island, de Connor Willumsen
04#còmic

El canadenc Connor Willumsen debuta com a professional de la historieta a finals de la passada dècada dibuixant un número del Madman de Mike Allred. Segueix fent carrera en sèries de Marvel on despunta per incorporar elements narratius poc usuals en el gènere súper heroic: un dibuix més caricaturesc que no pas realista, un acabat artesanal i no ple d’efectes especials, una disposició de pàgina sòbria i clàssica, que fuig de l’espectacularitat. En definitiva, un autor fent còmic de gènere.

Per seguir-se formant com a artista, Willumsen entrarà al Center for Cartoon Studies la primavera del 2012. El resultat és aquest Treasure Island, publicat en paper posteriorment per l’editorial britànica Breakdown Press, que ha editat també el segon número.

Treasure Island transcorre en una frondosa selva tropical –excel·lent ús del color i de l’ús de vinyetes per a ubicar-nos- on hi treballen dos investigadors: la nubiana Dra. Joy i el hippiesc Doug Irving Ray. Ambdós tenen un bon toc Crumb en el dibuix: la doctora és una d’aquelles dones frondoses i de cuixots llargs que tant bé dibuixa el de Pennsilvània. Doug és un d’aquells hippies penjats que dedica el seu temps a fer ioga, a dormir a l’hamaca i a llegir. En un to intimista, que recorda a moments una ficció de Frederik Peeters, Willumsen experimenta i juga amb la credibilitat del lector al portar el relat cap a una sèrie de carrerons sense lògica, però de gran força visual. La podeu llegir online i fer l'aportació econòmica que considereu. El segon número només disponible en paper. El trobareu a Fatbottom (ara mateix també tenen el primer número).

Més historietes del Willumsen aquí. Us recomano aquesta que va fer com a projecte per al curs de còmic per correspondència de Frank Santoro.



Per marc@sincomentarios.net



Avís legal
Top