versió original
Un After Effects gratuït, de dos megues... i senzill???15 Nov 2015
Un After Effects gratuït, de dos megues... i senzill???
51#animació

Després de provar la tira de programes d'animació, n'he descobert un de collonut, exactament allò que buscava i no sabia que existia. De fet el nombre d'entrades a Google és sorprenentment ridícul. Ni reviews, ni manuals, ni ajuts, ni youtubes amb tutorials...

Es tracta d'ANIMATION EXPRESS, un After Effects (AE) per a pobres... GRATUÏT (AE val un ronyó), de apenes DOS MEGUES (AE pesa un ou) i el més important: SENZILL (AE costa un colló, d'aprendre, i dos, de fer qualsevol cosa en un temps raonable; i això si aconsegueixes fer allò que pretenies en un principi).



FUNCIONALITATS?
  • Multiformat, mesclador de tot tipus d'objectes: vídeos, imatges -píxels o vectors, estàtics o gifs-, textes, audios... a un Timeline clàssic.
  • Eines de dibuix vectorial i de text al propi programa.
  • Espai de treball en multicapes -que es poden superposar, i en diferents modes d'opacitat!- de cadascun dels objectes, els quals poden ser animats modificant les seues propietats amb keyframes. Al loro!, siguin vídeos, imatges, textes... Per exemple en el cas de les formes vectorials interpola les modificacions -lol- entre keyframes en la seua forma (sí, sí), posició, colors, vores, opacitat...
  • El què déiem: diferents modes d'opacitat -sobreposa, multiplica, etc.- aplicables a cadascun dels objectes, del tipus que siguin.
  • Efectes d'audio.
  • Efectes digitals de vídeo. Pocs però essencials, els imprescindibles. Si et cal quelcom més ho edites amb un altre programa; per exemple el VSCD Video Editor, excel·lent i gratuït també i del qual en parlarem un altre dia.
  • Això m'enamora: possibilitat d'aplicar màscares! I a qualsevol dels objectes! I ep!, les quals poden ser modificades igualment en la seua forma mitjançant els keyframes, amb la qual cosa podem fer visible només la part del -per exemple- vídeo que vulguem, i que lògicament variarà en el temps.
  • WYSWYG! Es veuen les modificacions en temps real!, amb la qual cosa podem controlar al detall els keyframes que apliquem a cada propietat de cada objecte.
  • I finalment, exporta a vídeo, gif, flash... Poden personalitzar format, compressió, mida, etc.


I tot plegat d'una forma ben senzilla. Podria tenir més eines, però no té més del que cal, NI MENYS (jo diria que les que busca qui vulgui fer qualsevol animació, que no és poc) per resultar útil i intuïtiu, i amb una corba d'aprenentatge ben reduïda, increïble tenint en compte les possibilitats que ofereix, només limitades per la pròpia imaginació i creativitat d'el o la menda que s'hi posi amb ell.

Posats a buscar-li alguna pega, menor però, instal·la accessos a altres programes de la casa. Simplement els esborres i au, a fer les majarades que vulguis. I només funciona a Windows, XP, 7, 8...


Com comentava, no hi ha manual ni tutorials. Té alguns trucs i possibilitats que vas descobrint a mida que hi treballes -si a algú té algun dubte a sota té el meu correu-. Però és prou intuïtiu com per a que a les poques hores es comprengui i domini el programeta a la perfecció.


Com a mostra deixo alguns exemples -collonades, però serveixin com a mostra- fets ahir. I ahir mateix vaig instal·lar i començar a trastejar amb el programa...












Per alfred@sincomentarios.net



Avís legal
Top