Feminitat conreada, Feminitat sepultada

Amb la instal·lació l’artista fa referència a l’obscurantisme que ha envoltat la feminitat, encara en procès de superació. Maria Romero mostra els seus darrers treballs al voltant de la dona a travès d’aquesta original instal·lació.

Video: José Luis Domingo

La instal·lació és una representació en la línia de l’estudi metafòric de la dona com a contigüitat de la natura que van obrir els prerafaelites en art i Lévi-Strauss i Lacan en psicologia.

L’autora ha comptat amb l’orientació bibliogràfica del Centre d’Estudis de Gènere Dolors Piera de la UdL, per realitzar una investigació prèvia sobre el rol de les dones al llarg de la història i un estudi quantitatiu mundial de la dona en l’actualitat.

La instal·lació es divideix en dues parts: un bosc d’arbres -dona; la vida i una cripta, la mort de l’àrea lliure del jo-, introduint a l’espectador/ a l’escenari natural a partir d’elements estereotípics i elements de la natura del territori lleidatà .

La idea és parlar de la crisi de cada persona en el conreu de la pèrdua de valors, crear un fort contrast, estimulant  la  sensorialitat en l’espectador/a, que el faci connectar amb el seu interior i sentir, deixant la pregunta oberta sobre el conreu o la sepultació personal.

Del 7 al 28 març 2013       Centre Civic Barceloneta     Barcelona

De l’1 al 8 de Juliol de 2009 | Universitat de Lleida | Centre de Cultures del Campus de Cappont →link
Juliol de 2009 | Xerrada per educadors sobre la Instal·lació | Moviment d’Innovació Educativa de Lleida
Febrer/Març de 2009 | Cambra de Comerç de Lleida | Institut Municipal d’Acció Cultural | Ajuntament de Lleida.

← Atrás

2 respuestas a “Feminitat conreada, Feminitat sepultada”

  1. Maria, ets una artista!!! quina tonteria, si t’ho deuen haver dit moltes vegades i ja ho saps per tu mateixa.

    Bé, doncs ara, també t’ho dic jo, m’he quedat assaborint les obres i els textes… m’ha agradat l’estètica, però molt també la seva profunditat.

    Gràcies, per donar forma, color… i posar paraules a tants matisos de l’existència humana.

    Una abraçada. Montse

  2. Maria dice:

    mil.lions de gràcies! el teu exemple és un gran estimul de creació i superació!

Deja una respuesta